4. května 2010

Bryndzové knedlíky

250 g brynzy, 250 g směsi na bramborové placky v prášku, 250 g strouhanky, 300 g salámu,60 g slaniny, 2 ks vejce, 1 lžíce oleje, mléko na zředění dle potřeby
Vytvoříme směs z prášku na bramboráky, strouhanky, brynzy, dvou vajec a lžíce oleje. Pokud by těsto přílíš lepilo, přidáme trošku mléka. Z těsta tvoříme placičky, které plníme na drobno nakrájeným salámem a uzavřeme je jako knedlíky. Tyto pak dáme vařit do vroucí osolené vody na cca.20 minut. Pokrájíme si slaninu na kostičky,dáme jí mírně škvařit,čímž ji připravíme na polití knedlíků. Knedle podáváme polité roztopenou slaninou a můžeme podávat i s kyselým zelim.

Žádné komentáře:

Okomentovat