6. května 2010

La - c' Žou - Ting

150 g vepřové kýty, 1 lžička solamylu, 1 lžička zázvoru, trochu mletého pepř, 3 lžičky sójové omáčky,2 - 3 červené papriky, 1 - 2 feferonky (chilli), 2 - 3 lžíce oleje

Maso nakrájíme na kostky, posypeme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sójové omáčky, dobře promícháme. Necháme 1/2 hod. stát. Papriky vyjádříme, nakrájíme na kostky a opékáme na rozpáleném oleji do poloměkka (2 - 3 min.). Papriky pak vybereme a vložíme do misky na níž budeme jídlo podávat. Na pánvi prudce rozpálíme lžíci oleje, nalámeme feferonky a mícháme dokud se alespoň trochu nezbarví do červena. Pak oheň zmírníme, přidáme maso a opékáme dokud rovnoměrně nezhnědne (3 - 4 min.). Přimícháme opečené papriky, pokapeme zbytkem omáčky a opékáme ještě minutu.

Žádné komentáře:

Okomentovat