4. května 2010

Vepřová čína

150 g vepřového masa nakrájeného na hranolky cca 2-4 x 1 cm, 150 g hovězího masa nakrájeného na hranolky cca 2-4 x 1cm

na marinádu : 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rýžového vína (může být i jiné), 2 lžíce arašídového oleje (i jiný),1 lžíce hnědého cukru (nemusíme dávat-dle chuti), 1 lžíce koření pěti vůní, 1 lžíce solamylu,3 stroužky česneku (jemně nakrájený nebo prolisovaný), na kuřecí maso přidáme 1 bílek,

na zeleninu : 6 jarních cibulek (i norm.cibulky), 1 červený paprikový lusk,1 zelený paprikový lusk,,100 g bambusových výhonků-popř.klíčky manga (nebo na nudličky nakrájená kedlubna)-nemusí být,100 g klíčků sojových bobů,1 lžíce rajského protlaku,1 lžíce sójové omáčky,150 ml drůbežího vývaru,1 lžíce kukuřičného škrobu,čerstvě umletý pepř,tuk nebo olej na pečení,2 lžíce nasekané pažitky,100 g mraženého hrášku,100 g mražené kukuřice,hřiby (zavařené nebo předvařené)-můžeme taky dát hrášek

Přísady na marinádu společně promícháme,přelijeme směsí maso a necháme minimálně 1 hod. naložené (v lednici 12 hod-je chutnější). Mezitím nakrájíme zeleninu na tenké proužky,okapané maso zprudka opékáme v tuku za stálého míchání 2 minuty (podle toho,až je hotové) a odstavíme do tepla.Zeleninu dáme do zbývajícího vypečeného tuku a 3 minuty pečeme. Vmícháme rajský protlak a sójovou omáčku. Drůbeží vývar rozmícháme se solamylem a zahustíme zeleninu. Přidáme maso,znovu krátce rozpálíme a posypeme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat