6. května 2010

Kotlety v marinádě

4 - 6 kotlet
marináda : 3 lžíce oleje, 1 lžička hořčice, 1 lžička pepře - malá, 1 lžička worchestru, 2 celá vejce, 2 lžičky škrobové moučky, 1 lžička kečupu,, sůl, 2 stroužky česneku
Kotletky naklepeme. Mírně je prosolíme - opravdu jen malinko! Pak si připravíme marinádu. Smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do něj naložíme. Nejlepší je nechat je v nálevu alespoň jeden až dva dny naložené v lednici. Pokud je necháte uležet tři až pět dní budou ještě chutnější ! Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety zprudka opečeme z obou stran.Jako příloha jsou ideální opečené - tedy americké brambory, hranolky nebo bramborová kaše. 

Žádné komentáře:

Okomentovat