6. května 2010

Moravský vrabec

600 g vepřového masa (plecko, bůček), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mouky, sůl, kmín

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě.Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme.Doměkka upečené a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání v troubě ještě povaříme a pak přecedíme přes cedník.Potom vložíme zpět upečené maso a ještě prohřejeme.Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.

Žádné komentáře:

Okomentovat