4. května 2010

Mikrovlnkový knedlík

2 hrnky mléka, 4 hrnky polohrubé mouky, 1 vejce, kostka droždí, 2 rohlíky, 1/2 pórku, 1/2 lžičky soli,
1/2 lžičky cukru

Do vlažného mléka dáme 1 vejce, sůl, cukr, droždí, lehce poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme najednou celý zbytek mouky, přidáme rohlíky, nakrájené na malé kostičky, a nakonec přidáme ńadrobno nakrájený pórek. Celou směs promícháme a necháme 1/2 hodiny kynout na teplém místě. Připravíme si oválnou nebo kulatou nádobu, vhodnou pro vaření v mikrovlnné troubě. Naplníme ji asi do 3/4 vykynutou směsí, přikryjeme víkem a dáme ji do mikrovlnky. Mikrovlnku nastavíme na 5 minut při 100% výkonu, po uvaření necháme nádobu 1 minutu v mikrovlnce odstát. Poté hotový knedlík lehce vyklopíme a servírujeme. Hodí se k naprosté většině omáček, pórek můžeme obměnit např. koprem, petrželkou, uzeninou...atd. Oproti klasické přípravě knedlíků je tento způsob velmi jednoduchý, rychlý a pohodlný a odpadá nepříjemné a zdlouhavé hnětení těsta, příprava v mikrovlnce je velmi rychlá.

Žádné komentáře:

Okomentovat