4. května 2010

Knedlíky s petrželí

1,1/2 hrnku hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2-3 rohlíky, trocha másla, sůl, nasekanou petrželku
V míse rozmíchejte 1 a 1/2 hrnku hrubé mouky s 1 hrnkem mléka, 2 žloutky, solí a nasekanou petrželkou. Vmíchejte na kostičky nakrájené 2-3 rohlíky a tuhý sníh ze 2 bílků. Prázdné hrnky vymažte máslem,do tří čtvrtin je naplňte připraveným těstem,postavte je do hrnce s horkou vodou (měla by dosahovat do poloviny až do dvou třetin hrnků), zakryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 30-40 minut.Pak hrnky vyndejte,u okrajů uvolněte knedlíky nožem a vyklopte.

Žádné komentáře:

Okomentovat