6. května 2010

Maso na medu

nálev : 1 litr vody, polévková lžice octa, polévková lžice soli, 2 ks bob.listu, 5 kuličky pepře, 5 ks nového koření, hlavička česneku,
směs na potírání : 1 bal.grilovacího koření, 3 lžíce medu

V litru vody svaříme ingredience na nálev,necháme vychladnout a přidáme rozetřený česnek. Do tohoto nálevu dáme ovarové vykostěné koleno (as 1 kg a více)a necháme naložené cca 24hod.Druhý den maso v nálevu uvaříme (trochu tužší ovar) vyndáme na hodně vymaštěný pekáček a dopékáme do měkka,mezitím připrávíme směs na potírání-rozmícháme grilovací koření s medem a tímto měkké upečné maso potřeme a dáme ještě na cca 10min dopéct. Podáváme s chlebem a šťávička která  zůstane na pekáčku se dá na mističku, na talíři ještě touto šťávou upečené maso přelijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat