Do teplého mléka se 2 lžícemi cukru a zhruba lžící mouky dáme vzejít kvasnice - nejlépe v pečící troubě při 40 stupních. Mezitím si smícháme hrubou mouku se solí a v mikrovlnce ji při nejvyšším výkonu prohřejeme po dobu asi 90 sekund. Do teplé mouky přidáme vzešlý kvásek, případně doředíme mlékem nebo dohustíme moukou /podle zvyklostí/, posypeme trochou hladké mouky, zakryjeme čistou utěrkou a dáme vykynout do stále teplé trouby. Zhruba za půl hodiny můžeme z těsta odkrajovat přiměřené kousky, plnit je ovocem nebo povidlím. V osolené vodě je vaříme asi 10 minut a rovnou podáváme a dochucujeme dalšími surovinami.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
3. května 2010
Bleskové kynuté knedlíky - za hodinu na stole
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat