4. května 2010

Košíčky plněné masovou směsí

300 g listového těsta, 360 g upečeného masa (vepřové, kuřecí, krůtí), 5 lžicek majonézy, 4 lžičky dijonské hořčíce, 1/4 lžičky drceného červeného pepře, špetka mletého černého pepře, 3 lžičky opražených plátků žampionů, sůl, 3 lžičky zeleného hřášku, trochu hladké mouky na posypání válu

Moukou posypeme vál a vyhlazené listové těsto rozválíme na obdélník cca 2 mm vysoký. Vykrájíme z něj kolečka, kterými vyložíme formičky ve tvaru košíčků nebo si připravíme formu na pečení mufin. Těsto přimáčkneme ke stěnám. Ze zbylého listového těsta vykrájíme trojúhelníčky jako "okvětní lístky" a pomocí vody tyto přilepíme k okrajům mističek z těsta. Troubu rozehřejeme na 180 C. Vytvarované listové těsto na dně a na stranách propícháme vidličkou. Na plechu necháme péct cca 12 minut. Maso nakrájíme na kostičky. Dvě lžičky kostiček si odložíme na ozdobení. Ostatní najemno rozmixujeme, přidáme majonézu, hořčici, pepř a sůl. Promícháme a dáme na 30 minut do chladna. Upečené košíčky vyjmeme, vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Pak je naplníme až těsně pod okraj masovou směsí. Navrch ozdobíme plátky žampionů, zeleným hráškem a kostičkami masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat