4. května 2010

Pagáče

½ kg dobré polohrubé mouky, 20-30 dkg salámu (typ "lovecký"),l žíce soli, tři lžíce bílého jogurtu, lžíce bílého vína (nebo borovičky, ginu,rumu ap. - podle chuti), dvě lžíce dobrého oleje, tři vejce, kmín,

pekařský kvásek : kostka droždí, lžička cukru, hrnek teplého mléka 2-3 dcl, lžička mouky

Droždí,lžičku mouky a cukru rozmícháme ve vlažném mléce a necháme v teple kvásek "rozběhnout". Potom ho vlijeme do mísy s moukou,přidáme sůl,nahrubo nastrouhaný (nebo na velmi drobné kostičky nakrájený)salám,dvě vejce rozšlehaná s jogurtem, olejem a vínem. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou nakynout.Pak ze silnějšího plátu těsta vykrájíme placky (hrnkem,půllitrem atd.). Na plechu je potřeme vejcem,posypeme kmínem,posolíme a necháme na plechu dokynout (v teplé místnosti asi půl hodiny).Pak plech s pagáči dáme do nevytopené trouby a pečeme do zlatova.Do trouby se doporučuje vložit nádobku s trochou vody.A při zpracování všechny ingredience stejnou - pokojovou - teplotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat