2 žloutky, 1 lžíce rumu, 500 g rostlinného tuku na smažení, 200 ml smetany ke šlehání, 150 g kompotovaných brusinek, několik lístečků zelené máty
Do mísy prosijeme mouku, cukr a sůl. Připravíme si kvásek z droždí, několika lžic mléka a cukru.V hrnci zahřejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek přilijeme k mouce. Nakonec vmícháme zahřáté mléko s máslem, žloutky a rum a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě odležet přibližně 20 minut. Promícháme vařečkou ne elektrickým šlehačem a necháme ještě jednou odpočinout. Potom nabíráme lžící těsto, Z něhož vytvarujeme pomoučenýma rukama koule. Do jejich středu vytlačíme prsty důlky. Vdolečky usmažíme z obou stran dozlatova v silné vrstvě rostlinného tuku. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha. Brusinky necháme okapat. Potom důlky vdolečků naplníme brusinkami a šlehačkou. Povrch bavorských vdolečků můžeme ozdobit několika zbylými brusinkami nebo zelenými snítkami máty.
Žádné komentáře:
Okomentovat