4. května 2010

Jahodové knedlíky

400 g hrubé mouky, 1 lžíce cukru, 1 lžička másla, 1/74 l mléka, 1 vejce, 1/2 kostičky droždí, špetka soli
náplň : jahody
na posypání : 150 g tvrdého tvarohu, moučkový cukr, 1/8 másla

Mléko ohřejeme, přidáme cukr, lžičku mouky a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vlijeme kvásek, promícháme, přidáme vejce a rozehřáte máslo a na pomoučeném vále vypracujeme husté těsto. Dáme ho do mísy a přikryjeme utěrkou a necháme asi 3/4 hodiny kynout. Pak z neho vyválíme váleček, odkrajujeme kousky, zploštíme je, zabalíme jahodu a necháme chvíli odpočinout a pak je frknem do vařicí vody a vaříme osm minut pak natrhnem vidličkou a posypem.

Žádné komentáře:

Okomentovat