4. května 2010

Kravince

60 dkg polohrubé mouky, 8 dkg Hery, 8 dkg cukru,1 vejce, sůl
Kvásek : 5 dkg droždí, 4 dcl mléka,
Krém  : 12 dkg másla, 15 dkg cukru, 2 vanilkové cukry, 1 tvaroh, 1 lžíce rumu, 1 uvařený pudink (vanilkový)
Z přísad zadělat těsto, nechat vykynout, lžící vykrajovat stejné bochánky, klást na vymaštěný plech (nebo pečící papír), nechat vykynout, potřít vejcem, posypat skořicovou drobenkou a upéct. Po zchladnutí nakrojit a naplnit krémem. Máslo, cukr, vanilkový cukr utřeme, přidáme tvaroh a pak studený pudink, 1 lžíci rumu a plníme do bochánků.

Žádné komentáře:

Okomentovat