6. května 2010

Vepřová panenka na zázvore

600 g vepřová panenka, čtyři velké cibule, mletý zázvor, hrubě mletý pepř, tuk, olivový olej, bramborové tyčinky (placičky) s cibulí, 250 g žampióny 

Vepřové panenky odblaníme a nakrájíme medailonky cca 1 cm silné Medailonky mírně naklepneme, mírně osolíme a dle chuti opepříme hrubě mletým pepřem a necháme cca 20 min marinovat v olivovém oleji Cibule nakrájíme na kolečka Žampióny nakrájíme na plátky Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme do něj lžičku mletého zázvoru. Necháme zázvor lehce zapěnit a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Tu necháme osmahnout cca 3 minuty a potom ji vložíme do předehřáté misky. Na zbylém tuku lehce orestujeme žampiony a rovněž je odložíme do misky. Následně rychle smažíme jednotlivé medailonky po obou stranách (cca 2-3 min) a odkládáme je na připravenou cibulku Podáváme s bramborovými placičkami s cibulí. Můžeme pro spestření chuti přidat tatarskou omáčku nebo jogurtový.

Žádné komentáře:

Okomentovat