Ve velké míse promícháme mouku se lžičkou soli a kypřícím práškem. Přidáme vejce a mléko. Vařečkou nebo v robotu směs vypracujeme do hladkého těsta. Rohlíky nakrájíme na drobné pravidelné kostičky, a vmícháme je do těsta. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Ruce poprášíme moukou a z těsta vyválíme dva stejně velké válečky o mprůměru 4 - 5 cm . Povrch má být hladký, žádné kostičky ztvrdlého pečiva nesmějí vyčnívat. Oba knedlíky necháme při pokojové teplotě 30 až 60 minut přikryté odpočinout. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu a knedlíky do ní vložíme. Ztlumíme teplotu a vodu necháme jen slabě vřít. Občas vařečkou promícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Vaříme 20 až 25 minut. Knedlíky necháme na děrované naběračce okapat a kráječem nebo nití je nakrájíme na asi centimetrové plátky. Ihned podáváme na předehřátém talíři.
Žádné komentáře:
Okomentovat