6. května 2010

Marinované koleno

2 nejlépe vykostěná kolena - zadní, kořeninová zelenina - mrkev, celer, petržel (500 g) ,cibule,divoké koření, sůl
na marinádu : čerstvé bylinky(rozmarýn nebo tymián), 2 lžíce, plnotučné hořčice, černé pivo
pro zpestření můžete přidat i sezam
příloha : domácí bílé zelí dušené na světlém pivu
bramborové noky : vařené brambory. krupice, vejce, sůl
Vepřová kolena povaříme asi 45 minut v zelenině a divokém koření, poté je vyjmeme a necháme vychladnout. Připravenou marinádu přelijeme přes vepřová kolínka a pečeme při při nízké teplotě již v předehřáté troubě na 160 stupňů přibližně dalších 45 minut. Při pečení podléváme černým pivem pro zvýranění chuti. Bramborové noky:Vaříme na mírném ohni v osolené vodě přibližně 8-10 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat