6. května 2010

Ohnivé koleno

2 zadní vepřová kolena, 3 PL soli, pepř, kmín, 3 celé paličky česneku, grilovací koření, 2 kečupy, chilli koření
omáčka : 2 kečupy, 1,5 palice česneku, chilli koření

Vepřová kolena očistíme, opereme a po celém obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlijeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme hodinu v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Po hodině je odklopíme a potřeme připravenou omáčkou smíchanou z uvedených ingrediencí. Dále pečeme již odkryté opět hodinu. Po hodině tento postup zopakujeme a necháme péct další hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat