V hlubší misce rozmačkáme čerstvý netučný tvaroh, osolíme, přidáme krupičku i vejce a vymícháme hladké těsto. Lžící z něj vykrajujeme menší kousky, prsty tvoříme placičky a ty plníme ovocem. Dobře balíme a zavařujeme do vroucí osolené vody na 8 minut. V současné době jsou aktuálním ovocem jahody, kterých potřebujeme zhruba 500 g . Pokud nějaké zbudou, stačí je rozmačkat s trochou smetany ke šlehání a použít je na přelití uvařených knedlíků. Na omaštění stačí osminka rozpuštěného másla.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
4. května 2010
Rychlé knedlíky z tvarohového těsta
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat