27. května 2010

Zapečený králík

400 g vykoštěného králičího masa, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 50 g slaniny, 4 housky, 2 vejce, 0.25 l mléka, olej, sůl, pepř, zázvor, muškátový oříšek, zelené bylinky

Nakrájenou slaninu na oleji vyškvaříme,osmažíme na ní jednu nakrájenou cibuli,přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Mírně podlijeme vodou,ochutíme solí a pepřem a dusíme do poloměka. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, druhou nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, koření a vše promícháme. Vmícháme velkou hrst nasekaných zelených bylinek a vzniklou řídkou směsí zalijeme králičí maso v zapékací míse. Dáme péci do předehřáté trouby na 20-30 minut. Podáváme s bramborami a hlávkovým salátem s řeřichou.

Žádné komentáře:

Okomentovat