24. května 2010

Steak z lososa

2 kg lososový steak, 30 g sul, 200 g olej stolní 
holandská omáčka : 250 g máslo, 6 žloutek, 200 g citronová šťáva, 10 g sůl, 1 g pepř černý,250 g vývar z hovězích kostí, 50 g kapari  50 g, 250 g víno bílé 
soufflé : 200 g mouka hladká, 200 g máslo, 500 g mléko,500 g zelenina kořenová, 5 vejce, 2 g sůl, 2 g muškátový květ, 2,4 kg brambory,100 g máslo, petrželka - nať  100 g
Řez čerstvého lososa (na 150 g v jednom kuse na 200 g ve dvou kusech), osolíme a opečeme na plátu. Omáčku připravíme ze základní holandské omáčky s přidáním kapari a ostatních ingrediencí. Soufflé připravíme z vyšlehaných bílků v pevný sníh,který vmícháme do vychladlé jíšky smíchané s uvařenou a dobře vychladlou zeleninou ochucenou muškátovým květem.

Žádné komentáře:

Okomentovat