25. května 2010

Pikantní maso s paprikami

400 g svíčkové, 1 cibule, 1 červená a žlutá paprika, 2 jarní lahůdkové cibulky, 1 cuketa,půl čínského zelí, 1 mrkev, 100 g steril. bambusových výhonků, 1 červená feferonka, 3 lžíce oleje ; kayenský pepř ; mletý zázvor, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa ; špetka cukru
Svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli na kolečka, česnek najemno nasekáme. Papriky, jarní cibulky, cuketu a čínské zelí omyjeme a očistíme. Bambusové výhonky necháme okapat. Feferonku omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semeník. Veškerou zeleninu pokrájíme na nudličky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.  Zeleninu opékáme na zbylém oleji asi 8 min. Poté promícháme s masem, ochutíme kayenským pepřem, zázvorem, sójovou omáčkou, octem a špetkou cukru. Podáváme s vařenou nebo dušenou rýží

Žádné komentáře:

Okomentovat