24. května 2010

Ryba na sladkokyselo - Tchang-Čchu jü

1 kg ryby (losos, čínský kapr; pstruh nebo mořský úhoř), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 sladkých paprik (nejlépe 3 zelené a 3 červené), 6 lžic oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octu, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce sojové omáčky

Papriky nakrájíme na nudličky, vhodíme do rozpáleného tuku a chvíli bez podlévání dusíme. Pak je odstavíme. Cibuli pokrájíme na půlkroužky a česnek na drobné kousky. Cibulku dáme do tuku a krátce osmažíme aby zprůhledněla. Pak přidáme česnek a krátce osmažíme. Rybu vhodíme do rozpáleného tuku, lopatkou ji obracíme. Za chvíli přílijeme omáčkovou směs z octa,cukru, škrobové moučky, vína a sojové omáčky a odškrabujeme od dna. Přidáme cibulku, česnek a ozdobíme paprikami. Cukr můžeme též přidat až ke konci, upravený jako karamel.

Žádné komentáře:

Okomentovat