27. května 2010

Mäso pečené na žule v krbu

vykostěné kuřecí nohy (i s kůží) nebo králíčí nohy, rostlinný olej /jiný/ na 4-6 porcí asi 2 dcl. koření nahrin (obsahuje různé příchutě), sůl, česnek 6-8 stroužků, štávu z půlky citronu, trocha worčestru,1 velká lžíce hořčice / pikantka/, trocha tvrdého strouhaného sýra, brambory ( předvařené), hranolky, krokety
na salát : čínské zelí (malá hlávka), okurek, paprika různé barvy, cibule, plechovka kukuřice, ocet, cukr, sůl, pepř bílý
marináda : koření, sůl, utřený česnek, šťáva citronová, worčestrová omáčka, hořčice smíchat dohromady a přidat olej, potřeba dobře promíchat
Maso potřeme touto směsí a necháme odležet asi 24 hod. Salát je také lepší udělat aspoň několik hod. dopředu, a nechat v chladnu uležet. Z cukru, soli, pepře, octa, necelé 2 dcl .vody namícháme zálivku. Zelí, cibuli, papriku nakrájet nadrobno, okurek nastrouhat, kukuřici vyklopit i se šťávou .Vše smícháme dohromady. Brambory uvařené tak na půl, oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm.silné. V krbu nahřejeme desku, to trvá asi 20 min., na ní položíme maso (kuře napřed kůží) na desku a 2x s každé strany otočit (trvá asi 10-15min.). Maso posypeme strouhaným sýrem a přikrýjeme pokličkou. Plátky brambor potřeme zbytkem marinády a klademe na desku, opečeme s obou stran, dáváme přímo na talíře. Přidáme maso, které pustilo mezitím trochu šťávy. Příloha je zeleninový salát. 

Žádné komentáře:

Okomentovat