28. května 2010

Králičí játra po balkánský

játra ze dvou králiků, 1 paprika, 2 rajčata, 1 cibule, olej, mletá paprika, pepř, sůl
Odblaněná játra pokrájíme na hranolky, rajčata spapříme vařící vodou, oloupáme a pokrájíme na kostičky, očištěné papriky pokrájíme na proužky a cibuli na drobné kostičky. Na pánvičce osmažíme do zlatova cibuli a vyjmeme ji. Do oleje přidáme játra a za stálého míchání je opékáme dvě minuty. Plamen zmírníme, přidáme cibuli, rajčata, mletou papriku, papriku pokrájenou na proužky, pepř. Dusíme čtyři minuty. Hotový pokrm osolíme a podáváme s dušenou rýží.Játra můžeme při podávání posypat strouhaným sýrem ( eidam, moravský bochník apod.)

Žádné komentáře:

Okomentovat