první nálev : ocet s vodou 1:1
druhý nálev : ocet 0.25 l ,voda 0,75 l ,20 dkg cukru, 2 dkg soli, 8 kul. pepře, 4 kul. nového koření, 2 bob. listy, 1-2 hřebíčky, 3-4 valké stroužky česneku ( nakrájené na jemno)
První nálev : ocet s vodou 1:1
Druhý nálev : ocet 0.25 l , voda 0,75 l , 20 dkg cukru, 2 dkg soli, 8 kul. pepře,4 kul. nového koření, 2 bob. listy, 1-2 hřebíčky, 3-4 valké stroužky česneku ( nakrájené na jemno) , 10 min.povařit. Poměr cukru a soli, octa a vody lze upravit dle vlastní chuti. Cejni, plotice a pod. Ryby očistíme, vykucháme, rozřízneme po páteři. Čisté půlky silně nasolíme, naskládáme do mísy a necháme 48 hodin proležet. Nasolené ryby pak naskládáme do sklenice a prokládáme cibulí nakrájenou na silnější kolečka a zalijeme 1.lákem. Po 3-4 dnech vylijeme 1.nálev a dáme 2. nálev vychladlý. Po dalších 3-4 dnech slijeme 2. nálev do hrnce a povaříme v něm na hrubém struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu ( mrkev a celer ). ( má pak stejnou chuť jako ryby ) Ryby s cibulí zatím nakrájíme na kousky ( páteř a větší kosti ohstraníme), dáme do mísy, přidáme vychladlou zeleninu a nakrájenou kyselou okurku.Přidáme majolku, zamícháme a necháme do 2. dne proležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat