27. května 2010

Sekané bifteky z králíka

biftečky : 1 králičí zadek,10 dkg oleje, 2 vejce, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky
omáčka : 3 dl smetany, 6 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 1 lžíce hořčice, 1 cibule, 1 kyselá nakládaná okurka, zelená petrželka
Maso vykostíme a umeleme. Přidáme vejce, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky a vše smícháme. Vytvoříme oválné biftečky a opečeme na oleji z obou stran. Potom je podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Na pánvi osmahneme jemně nasekanou cibuli, okurku a petrželku. Biftečky zahustíme smetanou s moukou a přidáme osmahnutou směs. Nakonec ochutíme. Jako přílohu doporučuji houskový knedlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat