25. května 2010

Tatarský biftek s avokádem

100 g syrového hovězího masa (biftek, libová roštěná, libové zadní), šťáva z půlky malého citronunebo limetky, bazalka, křen, sůl,případně malý kousek cibule (nemusí být), půl zralého avokáda, bílá ředkev nebo paprika nebo čínské zelí a pod
Toto jídlo je vhodné jako předkrm nebo samostatně při hubnutí. Maso zmrazíme, druhý den ráno vyjmeme, necháme chvíli rozmrazit (ne v mikrovlnce) a ještě napůl zmrzlé nakrájíme na kostičky o hraně asi 4 mm. V mističce zakapeme citronovou šťávou, osolíme, přidáme bazalku, nastrouhaný křen a asi 1/4 cibule najemno nakrájené. Mističku zakryjeme a necháme v chladničce několik hodin rozležet. Před podáváním smícháme s rozmačkaným avokádem a klademe na kousky zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat