27. května 2010

Králík na česneku se špenátem

4 králičí stehna, 100 g anglické slaniny, 10 stroužků česneku, sádlo, majoránka, sůl, 1 špenátový protlak, máslo, hladká mouka, mléko, pepř
Králičí stehna nasolíme, potřeme česnekem. Sádlo rozpálíme, přidáme anglickou slaninu, uděláme výpek, potom přidáme králičí stehna, dáme do trouby a pečeme. Mezitím si připravíme špenát - rozpustíme máslo, uděláme jíšku, na to dáme špenátový protlak, zamícháme a podusíme. Potom přidáme mléko, mícháme  vaříme do hladka. Nakonec přidáme česnek,  dle chuti okořeníme. Upečená králičí stehna nandáme spolu se špenátem na talíře a jako přílohu podáváme bramborové knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat