24. května 2010

Sledi s omáčkou

300 g naložených sleďů (zavináčů), 1 červený a zelený paprikový lusk, 4 malá rajčata, 100 g majonezy, 1/2 lžičky sladké papriky, špetka cukru, 4 lžice nakrájené pažitky
Sledě nechte okapat, vykostěte a nakrájejte na 1 cm  nudličky. Smíchejte s cibulkou s níž byli sledi naloženy. Paprikové lusky rozkrojte, odstraňte semena a nakrájejte na tenké nudličky. Rajčata nakrájejte na osminky. Smíchejte se sledi a připravte do misek. Na omáčku proceďte do misky asi 4 lžice nálevu ze sleďů. Přidejte majonezu, sladkou papriku, cukr a promíchejte. Omáčku ochuťte, nalijte na salát a posypte nakrájenou pažitkou. Podávejte chlazené. Vhodná příloha: tmavý celozrnný chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat