25. května 2010

Zapečené mleté maso ochucené mozzarellou

2 včerejší housky, 150 ml mléka, 3 vejce, 1 kg mletého hovězího masa, 2 stroužky česneku, 1 cibule,1 čili paprička, 1 lžíce másla, po 1/2 sv. petrželky, rozmarýnu a tymiánu, 1 nakládaná okurka, sůl, pepř, paprika, 375 g mozzarelly, 4 tvrdá rajčata

Housky nakrájíme na kostičky,dáme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Vymačkáme a spolu se všemi vejci přidáme k mletému masu. Troubu předehřejeme na 180°C. Mezitím oloupeme cibuli a česnek a nadrobno je nakrájíme. Čili papričku omyjeme,očistíme,podélně rozkrojíme, zbavíme jadérek a dužinu najemno nakrájíme. Vše necháme na rozpáleném másle zesklovatět. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Nakládanou okurku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s mletým masem, vejci, houskou a prohněteme, až vznikne hladké těsto. Směs z mletého masa rovnměrně rozložíme ve 2 cm vrstvě na tukem vymazaný pekáček a pečeme 40 minut. Pak necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Mozzarellu slijeme a necháme okapat, rajčata omyjeme a očistíme. Obojí nakrájíme na plátky a každý řez ozdobíme jedním plátkem rajčete a mozzarelly.

Žádné komentáře:

Okomentovat