27. května 2010

Plněný králík

1 králík, 150 g sádla, sůl, 4 stroužky česneku, 1 lžička Solamylu,
nádivka : 300 g mletého masa, cibule, sůl, pepř, kmín, 2-3 vejce, 1 lžíce hladké mouky
Nádivka : Mleté maso smícháme s kořením, drobně nakrájenou cibulí a moukou. Takto zpracovanou nádivkou naplníme břišní dutiny králíka a otvor zašijeme. Povrch králíka osolíme a na sádle s česnekem upečeme doměka. Během pečení podléváme horkou vodou. Upečeného králíka dáme na mísu, šťávu vysmahneme na tuku a zalijeme Solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme a přecedíme na králíka. Podáváme s vařenými brambory, hlávkovým salátem nebo s kompotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat