25. května 2010

Pikantní roštěná

600 g roštěnce, sůl, pepř, 30 g hladké mouky, 150 g oleje, 50 g másla, sekaná petrželka
těstíčko : 2 vejce, 50 g hladké mouky, 50 g cibule, 50 g křenu, 25 g hořčice
Do vyšlehaných vajec postupně zamícháme jemně nasekanou cibuli,hořčici,strouhaný křen, hladkou mouku. Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme hl.moukou a na horkém oleji opečeme po obou stranách. Opečené roštěnky vyjmeme a obalíme v připraveném těstíčku. Smažíme je v oleji po roštěnkách,do kterého jsme přidali máslo. Do růžova usmažené roštěnky posypeme nasekanou petrželkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat