28. května 2010

Kuře s patizonem

200 g kuřecích prsíček, 300 g patisonu oloupané a nakrájeného na tenké (asi 2 mm) plátky, 1/2 pórku, 1 lžíce octa,1 lžíce sójové omáčky, špetka wei-su (Glutasolu), špetka soli, 1 lžička škrobu (např. Solamyl) v 1/2 šálku vody, 3 lžíce oleje na smažení
na obalení masa : 1 vejce,1 lžička škrobu

Kuřecí maso nakrájíme na malé, tenké plátky (asi 3 x 5 cm a 0,3 cm silné). V misce rozmícháme škrobovou moučku s vodou a vejcem, dobře promícháme s plátky kuřete a dáme do chladu odležet. Na pánvi wok rozpálíme olej a vložíme do něj maso, které jsme vybrali z misky děrovanou lopatkou. Rychle mícháme a plátky stále od sebe oddělujeme, aby se nespekly. Jakmile maso zbělí, tj. asi za 2 minuty, přidáme patison. Směs v pánvi mírně osolíme a nepřestáváme míchat. Když plátky patisonu zvláční a trochu zprůhlední, přidáme pórek nakrájený na šikmé proužky a vše ještě asi 1-2 minuty restujeme. V závěru přidáme wei-su, chuť pokrmu zvýrazníme octem, l lžící sójové omáčky a směs zahustíme máčeným škrobem. V hotovém jídle by měl barevně vyniknout zelený pórek a sklovité plátky patisonu, které vypadají jako slanina.

Žádné komentáře:

Okomentovat