27. května 2010

Kura ala Burgas

kuře, 1 lečo, vrchovatá lžíce hladké mouky, zarovnaná lžíce červené mleté papriky, oříšek másla, voda, sůl, rýže
Kuře naporcujeme, osmahneme po obou stranách narychlo v pekáči na másle a vyndáme. Připravíme si 1 lečo / bez vejce a klobásy /, sůl, lžíci mleté červené papriky, mouku, vodu. Tuk zasypeme moukou - vznikne zásmažka - středně béžová. Hodíme tam asi na 1/2 minutky tu papriku - nesmi se moc spálit, zhořkla by.Pak vložíme kuře, na to lečo, osolíme a přilejeme vodu. Zamícháme a necháme dusit. Musí být vše ponořené. Asi za hodinku je hotové. Můžeme obracet a podlévat. Je možné přidat třeba trošku pepře,nebo chilli.Nejlepší je k tomu rýže - která se nerozvaří. Takto se dá připravit dobře i králík.

Žádné komentáře:

Okomentovat