27. května 2010

Králík na švestkách

1 králík, slanina, drcený pepř, tymián, šťáva z 1/2 citronu, 150 g sušených švestek, 250 ml sladkého červeného vína, 200 g švestkových povidel, 40 g mandlí
Odstraňte zadek z králíka na sekejte na porce. Prošpikujte je špalíčky slaniny obalené v drceném pepři a tymiánu, pokapejte šťávou z 1/2 citronu a nechte chvíli rozležet. Zalijte vypeckovaných propláchnutých sušených švestek sladším červeným vínem a nechte nabobtnat. Maso dejte do pekáčku, osolte, posypte ještě jednou trochou tymiánu a pepřem, podlijte 100 ml červeného vína a troškou vody. Zakryté zvolna pečte do poloměkka. Zalijte vínem s namočenými švestkami, vmíchejte švestkových povidel ( rozmíchejte s troškou vína nebo vody ), oloupané na nudličky nakrájené mandle a dopečte do měkka. Nakonec zakápněte podle chuti citronovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat