24. května 2010

Salát z ryb

ryba (cejn), ocet, sůl, nové koření, pepř, bobkový list, cukr, majonéza nebo jogurt, moravanka (zeleninová směs)

nálev první.: 1/2 litru vody, 1/2 litru octa, 12 dkg soli. Tento lák se vaří
nálev druhý.:  1 litr vody, 1/4 litru octa, 1 lžíce soli, 3 lžíce cukru, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 bobkové listy. Tento lák se vaří.
Očištěné ryby - filety naložíme do láku č. 1. a necháme 7 dní na chladném místě. Potom vyjmeme ryby, opláchneme a vložíme do uvařeného vychladlého láku č.2. na dalších sedm dnů. Nakonec vyndáme a vytaháme kosti, rozkrájíme na malé kousky, přidáme na 1/4 kg rybích kousků 1 moravanku, majonézu nebo jogurt dle chuti. Smícháme a uložíme do ledničky nejméně na dva dny. Konzumovat dle možností a chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat