24. května 2010

Ryba s omáčkou

1 kg ryby (ryba - může být kapr, candát, mořské porcované filety), muškátový květ, zázvor, 100 g másla, bobkový list, majonéza, 1/4 l vývaru, malá cibule, kyselá okurka, 1 lžička strouhaného křenu, polévkové koření, sůl

Porce ryby osolíme, poprášíme muškátem, zázvorem, přidáme bobkový list, dáme péci na máslo. Majonézu rozředíme vývarem (polévkovým), k tomu přidáme nastrouhanou cibuli, okurku, křen, Polévkové koření a vývar přidáme k měkké rybě. Promícháme s vypečenou šťávou, zahřejem k varu, ale pozor - nevařit. Porce ryby pak přelijeme omáčkou. Jako přílohu můžeme podávat opečené brambory ve slupce, vařené brambory, či čerstvý chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat