24. května 2010

Rybí filé s bylinkami

800 g rybího filetu (treska ,mořský losos),1 lžíce citronové šťávy,1 lžička bazalky,1 lžička saturejky,1 lžička libečku,1 lžička fenyklu,1 lžíce kopru,1 lžíce kerblíku,1 lžíce petrželky,1 cibule,2 lžíce másla,1/4 lžíce soli
Rybí filet rozkrojte na 4 díly, omyjte, osušte a potřete citronovou šťávou. Lístky bylinek otrhejte ze stonků,omyjte,osušte a nasekejte na drobno. Rybu v nich obalte. Oloupanou cibuli nakrájejte na malé kostičky, na másle je poduste do měkka. Kousek po kousku vložte rybu, přikryjte poklicí a 4 minuty duste. Obraťte, osolte, přikryjte a duste další 4 minuty. Ihned podávejte. Do výpeku vmíchejte pro změnu trochu sladké nebo kyselé smetany a rybu zalijte.

Žádné komentáře:

Okomentovat