27. května 2010

Minutka z králíka

2 králičí zadky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 2 lžíce mouky, 1 velká cibule,worchestrová omáčka, kečup
Zadek z mladých králíků odblaníme, omyjeme, vykostíme, nakrájíme na řízky (3-6 ks), dobře naklepeme, uhladíme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Řízky složíme na sebe a necháme odležet v chladu asi 2 hod. Pak je obalíme v mouce a opékáme v rozpáleneém oleji. Měkké sypeme nadrobno nasekanou cibulí a podáváme s worchestrovou omáčkou nebo kečupem, popřípadě s křenovou majonézou, obložené pokrájenými rajčaty a paprikami. Jako přílohu podáváme opečené brambory, tmavý chléb, zeleninové salaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat