25. května 2010

Španělský ptáček

600 g zadního hovězího masa, 14 g soli,špetka mletého pepře, 12 g plnotučné hořčice, 30 g slaniny bez kůže, 90 g českého salámu, 1 vejce, 120 g sterilizovaných okurek, 50 g sádla, 100 g cibule, 440 g vody,32 g hladké mouky

Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu masa klademe slaninu nakrájenou na silnější nudle, salám, okurky a na čtvrtky nakrájená natvrdo vařená vejce. Plátky svineme, zpevníme párátkem nebo nití a na povrchu osolíme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na tuku dorůžova a přidáme k ní závitky. Mírně je opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř do měkka. Ptáčky vyjmeme, štávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a vaříme za občasného míchání nejméně 20 minut. Uvařenou omáčku přecedíme na párátek zbavené ptáčky a znovu krátce povaříme. Podáváme s různě upravenými brambory, těstovinami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat