27. května 2010

Králík nebo kuře na zeleném koření

4 porce králíka nebo naporcované kuře (či kuřecí stehna), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, sůl, 4 lžičky zeleného pepře, olej
Na pánev nebo do kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm cibuli. Když zesklovatí, vložíme porce masa, osolíme, potřeme lisovaným česnekem, posypeme zeleným pepřem. Zmírníme oheň a pod pokličkou pomalu dusíme za častého obracení masa až do jeho změknutí. Podléváme jen trochu pokud se úplně vysmahne šťáva. Na hotové porce masa nandáme cibulový základ s pepřem a podáváme s brambory, těstovinami, rýží, salátem .Varianty: pokud do šťávy přidáte smetanu, můžete podávat s knedlíkem. Nebo lze chvíli před koncem dušení přidat rajský protlak či bílé víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat