28. května 2010

Telecí řízky s lilkem

4 velké telecí řízky, hladká mouka na poprašení sůl, 60 g másla, 1 malý lilek nakrájený na malé plátky, 4 plátky sýra,2 lžičky sušeného oregána, pepř

 řízky poprášíme moukou a mírně osolíme.Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm opékáme po obou stranách asi 30 sekund. Pak je vyjmeme. Na máslo dáme plátky lilku, opečeme je z obou stran dohněda a vyjmeme. Řízky rozložíme na obdélníky alobalu,na každý dáme plátek lilku, rajčete a sýra. Posypeme oregánem a pepřem. Maso se zeleninou a sýrem zabalíme do alobalu. Mezi sýrem a alobalem musí být volné místo. Balíčky rozmístíme na plech a pečeme ve středně rozehřáté troubě 180°C asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat