27. května 2010

Králík v omáčce

1 králík, 1 hrnek králičí polévky nebo vody, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce másla, 2 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička polohrubé mouky, 1 velká cibule, 1 menší celer, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, trochu cukru, sůl
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, nové koření, bobkový list, rozporcovaného králíka, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem nebo vodou a přecedíme. Přidáme nadrobno nakrájené kapary a podle chuti cukr a citrónovou šťávu. Povaříme asi 5 minut. Do hotové omáčky vložíme porce králíka a necháme prohřát. Podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat