27. května 2010

Pečený králik

2 králičí stehna, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky, sůl, pepř, bobkový list
Králičí maso protkneme proužky slaniny a osolíme, Zbytek slaniny nakrájíme na drobno, v kastrolu ji rozškvaříme a přidáme pokrájenou cibuli, česnek, koření a maso. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme. Občas stehna přelijeme výpekem a obrátíme. Pak odklopíme a dopečeme v troubě, aby maso zezlátlo. Koncem pečení rozšleháme vejce a maso jimi potřeme. Vložíme zpět do trouby a pečeme, až kůrčička zezlátne. Pak stehna vyndáme, výpek přecedíme, zahustíme, dle potřeby zředíme a povaříme. Šťávu zjemníme máslem, dochutíme a přelijeme jí jednotlivé porce masa. Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat