25. května 2010

Svíčková na smetaně

600 g svíčkové,100 g tuku, cibule,250 g kořenové zeleniny/mrkev, celer, petržel/, sůl,10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, špetka zázvoru, bobkový list, tymián, 1/3 kysané smetany, 2 až 3 lžíce hladké mouky,citrónová šťáva, brusinky, šlehačka
Maso vložíme do rozpáleného tuku a prudce opečeme. Vyjmeme a na tom samém tuku osmažíme do červena mrkev, celer a petržel nakrájené na kolečka. Přidáme maso, osolíme,přidáme cibuli a všechno koření.Dusíme 1 hodinu.Nezapomeneme podlévat vodou a ke konci necháme šťávu vysmahnout,aby měla omáčka pěknou barvu.Měkké maso vyjmeme a zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou,zahustíme jíškou a přilijeme citrónovou šťávu. Nakrájené maso vložíme do omáčky a necháme ještě přejít varem. Podáváme s knedlíkem a zdobíme brusinkami a šlehačkou

Žádné komentáře:

Okomentovat