20. července 2016

Žampiónové lívance

Hraška 250 g,  voda 250 ml, cibule nebo pórek,  1 velká cibule, 100 g 2-3 ks žampionu, olej na smaženi /hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách/
Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka. Do rozehřátého oleje klademe lžíci těsto, které stejnoměrné rozetřeme a zakulatíme.Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku.Lívanečky zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.Hřibeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka.Pro urychleni můžeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrasky.
Lívanečky můžeme  podávat se zeleninovým salátem a dresingem  jako samostatný pokrm, anebo jako přílohu volíme vařené brambory, či bramborovou kaši.
Při přípravě lívanečku můžeme použit do těstíčka jakoukoli mrazenou, vařenou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.

Žádné komentáře:

Okomentovat