23. července 2016

Španělská pánev

2 lžíce olivového oleje, 4 vepřové kotlety bez kosti, 4 pikantní klobásky, 1 cibule pokrájená, 4 stroužky česneku na jemno posekané, 120 ml suchého bílého vína nebo sherry, 4 uzrálá rajčata posekaná, 1 bobkový list, 2 lžíce posekané petrželky
Rozehřát olej na velké pánvi a osmažit na něm kotlety po obou stranách do hněda. Přendat je na talíř. Do pánve přidat celé klobásky, cibuli a česnek a smažit na středním ohni, až je cibule měkká. Otáčet klobásky několikrát během smažení. Vrátit vepřové na pánev. Zamíchat dovnitř víno, rajčata, bobkový list a ochutit solí a pepřem. Přikrýt a dusit po 30 min. Vyjmout klobásky z pánve, nakrájet je na diagonální tlusté plátky a vrátit je na pánev. Všechno dobře prohřát. Podávat horké s pečenými brambory a zeleným salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat