20. července 2016

Jáhlová kaše se švestkami

300 g jáhel,800 ml mlékašpetka soli,1–2 lžíce moučkového cukru,skořicový cukr,švestkový kompot,200 ml smetany ke šlehání
Jáhly dobře promněte ve studené vodě a odstraňte případné nečistoty. Slijte a spařte vroucí vodou, odstraníte tím nahořklou chuť. Když ale koupíte čerstvé kvalitní jáhly, které nejsou žluklé, spařování není třeba. Scezené jáhly zalijte mlékem, přidejte špetku soli, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Jáhly by měly být měkké, jen mírně kašovité a tekutina zcela vyvařená. Oslaďte podle chuti. Dejte do misek, posypejte skořicovým cukrem, obložte dokola půlkami kompotovaných švestek a uprostřed ozdobte ušlehanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat