21. července 2016

Pečené plátky hokaido

1 dýně hokaido,cca. 1 lžíce oleje,cca. 1 lžíce sójové omáčky
Stejné množství oleje i sójové omáčky smíchejte na marinádu.Dýni řádně kartáčkem omyjte v tekoucí vodě, osušte, větším nožem rozpulte (pozor,má velmi tvrdou slupku, postupujte opatrně!) vyjměte vlákna se semeny, ale nevyhazujte je. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády.Troubu předehřejte na 250 °C, marinované kousky hokaido naklaďte na suchý plech,vložte do trouby a při 200 – 250 °C upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta,vařená či pečená pohanka, kysané zelí,bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleninovým i houbovým pokrmům.

Žádné komentáře:

Okomentovat